2019. augusztus 9., péntek

1. nap

A képzésnek helyet adó Istituto Sangalli a város szívében, a Duomotól pár percre található, egy gyönyörű épületben. (Vajon vannak csúnya házak is Firenzében? Nehezen volna hihető.)
A képzés megnevezése - „Szoft kézségek erős tanároknak” – és előre megadott programja változatos témákat ígért, s ezt a reményt már az első nap is beváltotta. A „jégtörő” játékok és bemutatkozások után első témánk a motiváció és az önmotiváció volt, délután a kreativitást és annak fejleszthetőségét jártuk körül sok gyakorlati feladattal, csoportmunkával, játékkal. Az új ismereteken túl legtöbbet talán egymástól tanulhatunk majd: érdekesnek ígérkezik a résztvevők személyiségén és tapasztalatain keresztül bepillantást nyerni más iskolák, tantestületek működésébe, kultúrájába.
Trénerünk kellőképpen felkészült, kedvesen és határozottan vezeti csoportunkat, unalmat egy pillanatig sem éltem át a nap folyamán – ennél nagyobb elismerést nehezen tudnék megfogalmazni.
A csoport keménymagja is körvonalazódik… Tekintve, hogy öten is vagyunk, akik a közös apartman-lakásban lakunk, pusztán létszám alapján is valószínűsíthető, hogy ez a társaság fogja betölteni ezt a szerepet. A közös ebéd és utána a közös Santa Croce-látogatás már a vérszerződést jelentette.

Vicces, de este újabb „gellértes vacsora” várt rám. Nagyon kedves Öregdiákunk, Stefi hívott (látta az Andi által feltöltött vacsorázós képet) napközben, hogy barátjával ő is épp Firenzében van…
Késő este hármasban üldögéltünk hát és beszélgettünk a Battistero mellett némi pizza és sör, de leginkább egymás örömteli társaságában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése