2019. július 22., hétfő

Bevezetés a kódolásba és a robotikába Arduinoval

Ez a címe a kiválasztott kurzusnak, amin részt vettem hatodmagammal: egy ciprusi, egy ír, egy baszk, két német és egy magyar informatikatanárral.
Hétfő-kedd-szerdán du. volt a tanítás, 2-7-ig egy szünettel, csütörtök-pénteken de. 9-2-ig. Több szempontból is hasznos hetet zártunk, megtanultuk C++ programozási nyelv alapjait, áramköröket állítottunk össze, ujjat, autót készítettünk, szenzorok tulajdonságait ismertük meg. Lorenzo, a tanárunk adott egy csomó jó ötletet, hogyan lehet programozási nyelvet látványosan tanítani.
Csütörtökön már irányítani tudtunk egy olyan szívószálujjat, ami az egyik ujjunk mozgását követte, pénteken pedig egy autót, ami megállt, ha falat érzékelt.





Mielőtt Firenzébe utaztam, azt tűztem ki célnak, hogy a kurzus végére megértsek legalább egy keveset abból, amivel pár tehetséges tanítványom otthon foglalkozik. Annál sokkal többet kaptam! Egy teljesen új kompakt látásmódot, amit remélem, sikerül az iskolában a microbitkártyára alkalmaznom. 
Köszönöm a lehetőséget mindenkinek, aki ennek a kurzusnak a megvalósításában részt vett és kívánom, hogy minél több tanárnak lehetősége legyen egy ilyen tehetségpontban, mint Firenze hasonlóan tartalmas kurzuson ismereteket és ismeretségeket szerezni!
Munkácsy Dóri
Ars extollitur arte. (=A művészet a művészet által keletkezik.-Accademia faláról)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése